Teknolojinin İlişkilere Olumsuz Etkileri

Teknolojinin İlişkilere Olumsuz Etkileri

14/09/2020 23:25

Şüphesiz, teknolojinin insan hayatına çok büyük bir katkısı bulunuyor. Bugün, dünyayı takip edebiliyorsak, ulaşımda, sağlıkta, iletişimde, gıdada ve daha bir çok sektörde rahatlık ve kalite yaşıyorsak, bunda da teknolojinin etkisi tartışılmaz bir gerçektir. Fakat olumlu olduğu kadar, teknolojinin olumsuz yönleri de bulunuyor.

Her ne kadar hayatımızı büyük bir ölçüde kolaylaştırmış olsa da, teknoloji insan ilişkilerini zayıflatma konusunda da oldukça etkili. Peki, teknolojinin insan ilişkilerine yansıyan olumsuz etkileri nelerdir? Teknoloji insan ilişkilerini olumsuz yönde ne şekilde etkilemiştir?


Teknolojinin İnsan İlişkilerindeki Payı

Bugün, dünyada ve ülkemizde, bir çok sektör özelinde teknoloji kullanımı oldukça yüksek. Özellikle, bilgisayarlar, cep telefonları veya mobil cihazlar, neredeyse dünyadaki her insanda bulunuyor. Cep telefonu, bilgisayar gibi teknolojik cihazlar, bir yandan hayatımızı kolaylaştırırken, bir yandan da insan ilişkilerimizi etkiliyor. Teknolojinin ilişkilere olumsuz etkileri olduğunu fark edemesek de günümüzdeki ilişki problemlerinin başlıca sebepleri arasında teknoloji de ilk sıralarda yerini almaktadır.


Teknoloji Ve İnsan İlişkilerinin Olumsuz Yönleri

Elbette her ürün veya hizmet gibi, teknolojinin de olumlu olduğu kadar olumsuz yönleri de bulunuyor. Özellikle z kuşağı ismi verilen, gençler arasında bu olumsuzlukları görmek daha da mümkün. Teknolojinin insan ilişkilerine olumsuz yönde etkilerini ise şu şekilde sıralayabiliriz;


Asosyal Bir Gençlik Yetişmesi

Özellikle 2000 yılı ve sonrası doğan gençler, dünyaya tamamen teknoloji ile entegre olmuş durumda. Bugün her gencin elinde bir akıllı telefon bulunuyor. Gençler, kafeler, çay bahçeleri, kütüphaneler veya sosyalleşebilecek ortamlar yerine daha çok sanal ortamlarda ve sosyal medya platformlarında vakit geçiriyor. Bu da gençlerin sosyalleşmeden, asosyal bir kişiliğe bürünmesine sebebiyet veriyor.


Sabırsızlık

Teknolojinin insan ilişkilerine etkileri arasında önemli bir etken de, insanların daha sabırsız olması olarak gösteriliyor. İnsanlar ve özellikle yaşı daha genç olan bireyler, internetin ve teknolojinin verdiği hız ile işlerinin ve hayatlarının daha hızlı akmasını istiyorlar. Bu da insanlarda sabırsızlık duygusunu ön plana çıkartıyor.


Obezite Sorunları

Sürekli oyunlar oynayan gençler ve orta yaştaki insanlar, veya sosyal medya üzerinde vakit geçirmekten hareketsiz kalan insanlar buluyor. Hareketsiz kalmalarından dolayı da insanlar kilo alıp, obeziteye yakalanıyor. Kilo alan insanlar ise dışarıda sosyalleşmek yerine internet üzerinde daha vakit geçiriyor. Hem sağlıklarına risk taşıyan bu eylemsizlik hem de insan ilişkilerini de sekteye uğratıyor. 

Bilgilendirme

Bu web sitesindeki testler sadece eğlence amaçlı hazırlanmıştır. Hazırlanan testlerin herhangi bir şekilde geçerliliği yoktur.

© 2024. Quiz Of Mine. Tüm Hakları Saklıdır.