İlişkileri Olumsuz Etkileyen Davranışlar

İlişkileri Olumsuz Etkileyen Davranışlar

15/09/2020 00:21

İlişki içerisinde mutlu ya da mutsuz olmak tamamen kişilerin kendi elinde olan bir durumdur. Kişiler çoğu zaman, farkında bile olmadığı davranışları yüzünden ilişkilerini çıkmaza sokma durumuna bile gelebilmektedir. Bir ilişkinin normal bir düzeyde ilerlemesi için her zaman açık ve net bir şekilde davranmayı tercih etmelisiniz. Davranışlarınıza dikkat etmeden kontrolsüzce davranmaya devam ederseniz, ilişkinizin olumsuz şekilde etkilenmesi kaçınılmak olacaktır. İlişkileri olumsuz etkileyen davranışlar şu şekilde sıralanabilir.


-Kıskançlık

Çiftlerin birbirine güven duyması ilişkinin en büyük yapı taşını oluşturmaktadır. İlişki içinde, partnerinizin beraber olduğu kişinin siz olduğunu unutmamalı ve bu doğrultuda hareket etmeye özen göstermelisiniz. Partnerinizi arkadaşları ile dışarıda vakit geçirirken, yemek yerken ya da sohbet ederken sık boğaz etmemeli ve güven duygunuzu kontrol altına alarak hareket etmeye dikkat etmelisiniz. Bu gibi durumlarda sakin olmak ve duygularınızı kontrol etmek yapmanız gereken tek şey olmalı. Partnerinizi kıskandığınız da bunu hırçın bir şekilde dile getirmek ya da davranışlarınız ile belli etmek yerine, sakince konuşmalı ve nedenlerini anlatmalısınız.


-Kavga Ederken Kontrollü Davranmaya Özen Gösterin

İlişkileri olumsuz etkileyen davranışlar arasında belki de en dikkat edilmesi gereken şey, tartışma esnasında partnerinizin kişiliğine yönelik cümleler kullanmamanız gerektiğidir. Bu tarz davranışlar aranızdaki bağın zedelenmesine ve uzaklaşmanıza neden olacaktır. Birbirinizin tüm zaaflarınızı bilmeniz, kavga sırasında bu noktalara rahatlıkla vurabileceğiniz anlamına gelmemektedir. Bu nedenle tartışma anlarında, sorunları sakin bir şekilde çözmeye, birbirinizi dinlemeye ve özellikle kontrollü davranmaya özen göstermelisiniz.


-Özel Eşyalarını Karıştırmaktan Vazgeçin

İlişki içinde birbirinizin özel eşyalarını izinsizce karıştırmanız aranızda bir güvensizlik oluşmasına neden olacaktır. Normal standartlarda ilerleyen bir ilişkiniz varsa, beraber olduğunuz kişiye koşulsuz şartsız güvenmeniz gerekmektedir. Geçmişte yaşadığınız ve sizi rahatsız eden sorunlar yüzünden, partnerinizi yargılamamalı ya da cezalandırmaktan vazgeçmelisiniz. Sağlıklı bir ilişki sürdürmek istiyorsanız sevgilinizin, cep telefonunu, e-mailini, özel eşyalarını, arama geçmişini karıştırmaktan vazgeçmeli ve birbirinize güvenmeyi tercih etmelisiniz.


-Tehdit Etmeyi Bırakın

İlişkileri olumsuz etkileyen davranışlar arasındaki nedenlerin en önemlilerinden biri de, çiftlerin birbirini tehdit edici şekilde davranmasıdır. İlişkinizin sorunsuz bir şekilde ilerlemesini istiyorsanız, birbirinizi boşanmak, ayrılmak, intihar etmek, aldatmak ya da çevrenize kötülemek gibi davranışlar ile tehdit etmemelisiniz. 

Bilgilendirme

Bu web sitesindeki testler sadece eğlence amaçlı hazırlanmıştır. Hazırlanan testlerin herhangi bir şekilde geçerliliği yoktur.

© 2024. Quiz Of Mine. Tüm Hakları Saklıdır.