Gerçek Dost/ İdeal Arkadaş Nasıl Olmalı ?

Gerçek Dost/ İdeal Arkadaş Nasıl Olmalı ?

14/09/2020 23:19

Arkadaşlık son derece önemli bir kavramdır. İlişkilerin ve dostlukların basitleştirildiği günümüzde gerçek dostluk ve arkadaşlık bulmak bir hayli zor olmaya başladı. Çoğu insanın hayatında birçok kişi olmasına rağmen kötü zamanlarda ona destek olacak kişilerin sayısı oldukça azdır. Öncelikle dost ve arkadaş kavramlarının farklı olduğunu bilmek gerekir. Her iyi arkadaş dost değildir ama her dost iyi bir arkadaş ve iyi bir aile demektir. Dostlukların hemen kurulacak bir olay olmadığını bilmekte fayda vardır. Arkadaş ilişkisi çok kolay şekilde kurulabilir. İş ortamında bile iş arkadaşlık ilişkisini pekala bulabilirsiniz.

Gerçek dostluk sizi her halinizle seven biri olmalı eksikliklerinizi her ortamda dile getirmemeli. Her koşulda sizi dışarıya karşı korurken hatalarınızı da sizle baş başa olduğu yerde söylemeli. Arkadaşlık ve dostluk bunu gerektirir. Sizi her koşulda pohpohlaması sizin zararınızadır. Hatalarınızı da size demeli ama bunu herkesin içinde değil yalnız bir ortamda demeli.

Gerçek dost kötü gün dostudur. Her zaman iyi anlarda değil kötü anlarda da sizin yanınızda olmalıdır. Her fırsatta açığınızı arayan değil açık bulduğu zaman üstünü örtmelidir. Bir işe veya yeni bir oluşuma başladığınızda size destek vermenin yanında varsa riskler hakkında sizi bilgilendirmelidir. Siz düştüğünüzde sizi kaldırandır gerçek dost.


Dostluk Mu ? Arkadaşlık Mı ?

Bu soruya verilecek cevap elbette ki dostluktur. Çok iyi arkadaşlara sahip olabilirsiniz. Her anınızda yanınızda olan arkadaşlarınız olabilir. Zaten bu arkadaşlarının bir süre sonra dostunuz olur. Dostluk daha sağlam ilişkiler ile kurulduğundan dolayı kolay kolay yıkılmaz. Gerçek dost sizi en iyi tanıyandır. Sizi dışarıya karşı koruyan içinizde ise eleştirip hatalarınızı söyleyendir. Dost acı söyler lafı çok doğru bir sözdür. Bu acı söylemi herkes içinde yaparsa o dostunuzun iyi niyetinden şüphe etmenizde fayda vardır. Yeri geldiğinde bir dost ailenizden bile daha çok destek olur .Bu yüzden dostunuzu iyi seçmek hayat boyunca size olumlu şeyler katacak bir kardeş elde etmektir. Gerçek dost olmak tam anlamıyla size kardeş olacak biri ile olmalıdır. Kardeşten farksız olmalıdır.

Bilgilendirme

Bu web sitesindeki testler sadece eğlence amaçlı hazırlanmıştır. Hazırlanan testlerin herhangi bir şekilde geçerliliği yoktur.

© 2024. Quiz Of Mine. Tüm Hakları Saklıdır.