Evlilik Sözleşmesi Yapmak Gerekli Midir?

Evlilik Sözleşmesi Yapmak Gerekli Midir?

08/08/2020 16:21

Evlilik sözleşmesi, evlenmeye karar veren iki tarafın anlaşmalı olarak mal paylaşımı veya boşanma sonrası oluşabilecek durumları ve bunlar için belirlenmiş çözüm yolunu gösteren bir sözleşmedir. Evlenmeye karar vermiş çiftler, sözleşme konusunda tamamen farklı iki görüşe sahip olmaktadır. Taraflardan biri sözleşmenin oldukça önemli ve gerekli bir materyal olduğunu savunurken diğer taraf sözleşmeyi gereksiz ve güven sorunu oluşturabilecek bir tehdit gibi görüyor. Fakat genel olarak evlilik sözleşmesi yapıldıktan sonra her iki tarafın da yararına olduğu gözlemleniyor.

Her iki taraf evlilik sözleşmesiyle ilgilenir ilgilenmez akıllarında belirli birkaç soru oluşmaya başlıyor. Evlilik sözleşmesi yapılmalı mıdır, bu tür sözleşmeler evlilik için çok mu gerekli ya da sözleşme sonrası tarafların eline geçecek avantajlar nelerdir? gibi cevabı tartışmalı olan türlü türlü sorular soruyorlar.


Çiftlerin Gözünden Evlilik Sözleşmesinin Yararları Ve Zararları

Evlilik sözleşmesi birçok farklı bakış açısından yorumlanabilir. Evliliğin devam etmesi için sözleşmeye, kimi zaman evlilik sözleşmesini savunan taraftan kimi zamansa bu tür sözleşmeyi gereksiz bulan tarafın gözünden bakmanız gerekecek.

Sözleşmeyi savunan ve bunu evlilik için elzem bir materyal gibi gören taraf çoğunlukla evlilikle ilgili kötü bir tecrübe yaşamış oluyor ya da müstakbel eşinin, kendi mal varlığına sahip olmak için evlendiğini düşünüyor. Şiddetli çatışmalarda, duygusal veya fiziksel, kendini savunmasız hissediyor ve benliğini koruyabilmek için evliliğini güvenceye alıyor. Bu sözleşme sayesinde, önceden yaşadığı kötü tecrübeyi bir kere daha yaşamamak için kendini ve evliliğini koruma altına aldığını düşünüyor.

Evlilik sözleşmesini gereksiz ve güven sorunu oluşturabilecek bir problem gibi gören taraf, sözleşme yüzünden evliliğinin yürümeyeceğini düşünüyor. Müstakbel eşinin ona güven duymadığını ya da evlilikte kontrolü sağlamaya çalıştığını zannediyor. Evlilik süreci boyunca oluşacak problemleri çözemeyeceğini ve en ufak bir tartışmada sözleşmeye başvuracağını farz ediyor. Evliliğin güven üzerine kurulu olduğunu biliyor ve bu güvenin evlilik sözleşmesi yüzünden sarsılmasını istemiyor.

Sonuç olarak, evlilik sözleşmesinin ilişkide herhangi bir problem çıkartmayacağını söylemek muhtemelen yalan olur. Her iki taraf arasında çok tartışılsa da yaralarının daha fazla göründüğü su götürmez bir gerçek.

Bilgilendirme

Bu web sitesindeki testler sadece eğlence amaçlı hazırlanmıştır. Hazırlanan testlerin herhangi bir şekilde geçerliliği yoktur.

© 2024. Quiz Of Mine. Tüm Hakları Saklıdır.