Evliliği Ayakta Tutan ve Yıkan Davranışlar

Evliliği Ayakta Tutan ve Yıkan Davranışlar

14/09/2020 22:53

İki bireyin hayatlarını ortak bir zaman ve mekanda karşılıklı ilişki içerisinde birleştirmesi evlilik olarak adlandırılır. Toplumun en küçük ve önemli birimi aile kurumudur. Sağlıklı bir aile kurumunun sürdürülebilirliği de mutlu bir evlilik ilişkisine bağlıdır. Peki bu mutlu evlilik nasıl sağlanır? Evliliği ayakta tutan ve yıkan davranışlar nelerdir? Evliliği daha uzun sürdürmek için neler yapmalıyız? Gelin bu soruların cevabına birlikte bakalım.


Evliliği Ayakta Tutan Davranışlar

Evlilik devam ettiği sürece çok fazla dikkat ve özen isteyen bir süreçtir. Mutlu bir evliliğe sahip olmak için partnerimizi çok iyi tanımak onun güçlü ve zayıf yönlerini, kırmızı çizgilerini iyi analiz etmemiz gerekmektedir. Evlilik en başında güçlü bir iletişim sürecidir. Bu iletişim ne kadar güçlü olursa partnerler birbirini daha iyi anlayacaktır. Bunun sonucu evlilik daha mutlu ve sürdürülebilir olacaktır.

  • Partnerler, dünya görüşü ve yaşam tarzları açısından birbirlerine ne kadar yakın ise evlilik o kadar sağlıklı olacaktır.
  • Karşılıklı sevgi ve saygı evliliği ayakta tutan davranışlar arasında en önemlilerindendir. Sevgi ve saygının olmadığı bir ortamda güzel bir ilişkinin yaşanması mümkün değildir.
  • Partnerine özel bir yaşam alanı yaratmak mutlu bir evliliğin çok dikkat edilmeyen ama oldukça önemli bir detayıdır. Bireyler evlilik sonucu hayatın her alanında karşılıklı bir paylaşıma girmektedir. Hatta birbirlerinin hayatları üzerinde karar verme yetkisine sahip olmaktadırlar. Bu süreçte partnerimize özel bir alan yaratmak ona iyi gelecek ve bir birey olmanın tadına varacaktır. Bu sayede onun evlilikten sıkılmasını engellemiş olacağız.
  • Karşılıklı hediyeleşmek, ufak sürprizler, romantik yemekler de evliliği ayakta tutan davranışlar arasında basit ama keyifli yöntemlerdir.
  • Yine evlilik sonucu doğan bir çocuk, aile kavramını güçlendirecek ve partnerlerin birbirine daha sıkı sarılmasını sağlayacaktır.
  • Başarılı bir kariyer, iyi bir maddi durum evlilikte mutluluğa katkı yapan unsurlardır. Çünkü bireylerin yaşamlarındaki dertler ne kadar azsa evliliğe ayrılan zaman ve enerji o kadar artacaktır.


Evliliği Yıkan Davranışlar

Günümüzde boşanma sayılarının artmasının en büyük nedeni evliliği yıkan davranışlar olarak görülmektedir. Boşanma, bireylerin karşılıklı anlaşarak veya bir tarafın istemesi sonucu resmi olarak birlikteliklerini sona erdirmesidir. Boşanma sonucunda toplumun en önemli yapı taşı olan aile kurumu da zarar görmektedir. Dolayısıyla toplumun yapısı da boşanmalardan olumsuz olarak etkilemektedir. Bu yüzden bireyler evliliklerini sürdürebilmek için evliliği yıkan davranışlar olarak adlandırılan bir takım eylemlerden kaçınmalıdır.

  • Partnerler arası iletişim eksikliği evliliğe zarar veren davranışlardan biridir. Birbirlerinin problemlerini iyi anlamayan eşler duygusal olarak zarar görmektedir. İletişim eksikliğinden kaynaklanan anlaşmazlıklar ani tepkilere yol açmaktadır. Bu ani tepkiler kavgaya dönüşmektedir. Kavga etmek ise evliliğe zarar veren en büyük unsurlardan biridir.
  • Evlilik bir bakıma bağlılık yeminidir. Bu yüzden eşler birbirlerine hatırı sayılır derecede zaman ve enerji ayırmalıdırlar. Bu süreci doğru planlamamak, evliliği ikinci plana atıp diğer işlere önem vermek büyük zarar verecektir.
  • Maddi problemler evlilik sürecinin sağlıklı yürütülmesinin önündeki büyük engellerden biridir.
  • Evliliği yıkan davranışlar arasında en kötüsü ve hoş görülmeyeni aldatmaktır. Birbirlerini ömür boyu bağlılık eden partnerlerden birinin diğerini aldatması genelde evliliği bitiren davranışlar arasındadır.
  • Yine yalan söylemek eşleri zamanla ayrılığa iten diğer kötü bir davranıştır.
  • Kötü alışkanlıklar, aile bütçesini bu alışkanlıklara harcama gibi eylemler de evliliği yıkılma noktasına getirebilecek eylemlerden biridir.


Bilgilendirme

Bu web sitesindeki testler sadece eğlence amaçlı hazırlanmıştır. Hazırlanan testlerin herhangi bir şekilde geçerliliği yoktur.

© 2024. Quiz Of Mine. Tüm Hakları Saklıdır.