Arkadaşlık Bağları Nasıl Güçlenir ?

Arkadaşlık Bağları Nasıl Güçlenir ?

08/08/2020 16:11

Kişiler hayatlarının neredeyse büyük bir kısmını, arkadaşları ile geçirmektedir. Sosyal çevreniz ile vakit geçirmek, kendinizi iyi hissetmenizi ve yaşam kalitenizin yükselmesini sağlayacaktır. Aranızda kan bağı olmadan, hayatınızda önemli bir yer edinmiş ve yaşamınızın her anında yanınızda olan kişiler dost adını verebileceğiniz insanlardır. Hatta dost olarak nitelendirdiğiniz kişiler, yeri geldiğinde kardeşinizin, annenizin, babanızın ve bazen kendi iç sesinizin yerini alabilecek niteliklerdedir. Arkadaşlık ve dostluk bağlarını güçlendirmek, yeterli seviyeye getirebilmek için yapmanız gereken bazı noktalar da bulunmaktadır. Arkadaşlarınız ile utanmadan konuşabiliyor, güven problemi yaşamıyor, çekinmeden rahatça konuşabiliyor ve rahatlıkla empati yapabiliyorsanız aranızdaki dostluk bağlarının temelini atmışsınız demektir. Bu dostluk bağlarının kolaylıkla oluşmayacağını unutmamalı ve yaşadığınız her anın size bir şeyler katacağını bilmelisiniz. Arkadaşlık bağlarınızı güçlendirecek noktaları şu şekilde sıralayabiliriz.


Her Zorlukta Mutlaka Yanında Olun

Kişiler yaşadığı zor zamanlarda ve çıkmaza düştüklerinde, psikolojileri üzerine oluşan olumsuz etkileri azaltmak adına yakınlarının desteğine ihtiyaç duyarlar. Bu dönemde, arkadaşlardan alınan destekler kayıpların ve acıların azalması üzerinde büyük bir fayda sağlamaktadır. Zor zamanlarda arkadaş ve dostlarınıza verdiğiniz her destek aranızdaki arkadaşlık bağlarının güçlenmesi adına atılan önemli bir adım olacaktır.


Her Zaman Dürüst Olun

Karşınızdaki en yakın arkadaşınız bile olsa, yanlış bir davranış içinde olduğunu düşündüğünüzde, çekinmeden fikirlerinizi söylemelisiniz. Arkadaşınız size kırılabilir, darılabilir ve küsebilir tüm bunları göze almalı ve arkadaşınıza dürüstçe davranmalısınız. Tamamen dürüst davranmak zor bir davranış olsa da, gerçek arkadaşlığın en büyük göstergesi bu durumda birbirinize anlayışla yaklaşmanız olacaktır.


Yapıcı ve Olumlu Davranışlar Sergilemeye Özen Gösterin

Arkadaşlarınız taşınmak, evlenmek ve yeni bir işe başlamak gibi kararlar almaya çalıştığında onları karamsarlığa düşürmek yerine, doğru adımlar atmaları için desteklemelisiniz. Olaylar olumsuz sonuçlanacak olsa dahi arkadaşlarınızı her koşulda desteklemeniz arkadaşlık bağlarının güçlenmesi için atılacak en önemli adımlardan biri olacaktır. Her koşulda arkadaşlarınızı desteklemeniz aranızdaki güven duygusunun kuvvetlenmesini ve arkadaşlık ilişkilerinizin güçlenmesini sağlayacaktır.


Arkadaşınızı Kıskanmayın

Arkadaşlık ilişkileri bazı durumlarda biraz garip bir hal alabilmektedir. Bazı kişiler diğerlerine göre daha kıskanç bir yapıya sahiptir ve arkadaşlarını başka insanlar ile paylaşmak istemeyebilirler. Bilmelisiniz ki bu durum arkadaşlığınıza zarar verecektir ve birbirinizden uzaklaşmanıza neden olacaktır. Bu nedenle paylaşımcı bir tavır takınmalı ve kıskançlık duygunuzu bastırmaya çalışmalısınız. Emin olun bu tavrınız arkadaşlık ilişkilerinizin daha sağlam ilerlemesini sağlayacaktır. 

Bilgilendirme

Bu web sitesindeki testler sadece eğlence amaçlı hazırlanmıştır. Hazırlanan testlerin herhangi bir şekilde geçerliliği yoktur.

© 2024. Quiz Of Mine. Tüm Hakları Saklıdır.