Aile İçi İletişimi Arttırmanın Yolları

Aile İçi İletişimi Arttırmanın Yolları

08/08/2020 15:52

Aile içi iletişimi arttırmak için öncelikle ailenin temel bağlarını güçlendirmek gereklidir. Aileyi bir arada tutan, aile yapan, güçlü kılan anne babadır. Anne baba arasındaki iletişimin güçlü olması, sorunların çözümü yolunda sağlıklı adımlar atılması aile bağlarının sarsılmasının önüne geçecektir. Bu sayede sorunlarla karşılaşıldığında iletişim sorunları yaşanmayacak, problemlere karşı serinkanlı davranışlar sergileyerek bu süreci atlatmak daha kolay olacaktır.

Eşler arasındaki bağları güçlendirmek ve ikili ilişkiyi dinç tutmak için atılması gereken bazı adımlar vardır. Bu adımları uygulayarak aile bağlarını güçlendirmek, iletişimi arttırmak ve uzun vadede birbirine daha fazla bağlı ailenin temellerini atmak mümkündür.


Aile İçi İletişimi Güçlendirmek

  • Daha kaliteli zaman geçirmek için vaktinizi planlayın.

Aynı evin içinde yaşamak, sürekli evde vakit geçirmeyi veyahut da evin içinde boş vakit geçirmeyi gerektirmez. Bir arada hoş vakit geçirmek için özel mekanlara gitmeyi veya özel planlar kurmayı beklemeyin. Evin içinde de güzel oyunlar oynayabilir, kaliteli filmler izleyerek film sohbetleri yapabilir, aynı masanın başında toplanarak aile yemekleri yiyebilirsiniz. Dışarı çıkarak piknik yapabilir, spor aktivitelerine katılabilirsiniz. Evde beraber bulunulan vakitlerde teknolojik bağları koparmak iletişimi en çok arttıracak yollar arasındadır.

  • İletişim kurma yönteminizi iyi belirleyin.

Karşılıklı konuşmak her zaman sağlıklı iletişim kurmak demek değildir. Aile içinde birbirinizle konuşurken empati kurmayı ihmal etmeden, konuşurken birbirinizin gözlerine bakarak ve sevgi, saygı duyduğunuzu hissettirerek konuşma üslubunuzu belirleyin. Konuştuğunuz konu ne olursa olsun, ılımlı ve sıcak bir dil kullanırsanız, en büyük sorunlarda bile birbirinizi kırmadan, sorunları çıkmaza sürüklemeden çözmeyi başarabilirsiniz.

  • Farklılıklara ve özel ilgi alanlarına saygılı olun.

Aile içi iletişimi arttırmak, iletişim kurarken karşınızdakini bir birey olarak ele almaktan geçer. Çoğu ailelerde eşler birbirlerine karşı veya çocuklarına karşı konuşmalarında kendi fikirlerini empoze etme çabası içine girmektedir. Kendi beğendiği konuları, kendi sosyal fikirlerini karşısındaki insanında kabullenmesini istemek her zaman için sağlıklı iletişim kurmanın önüne geçecek bir problemdir. Bu konuda eşler hem birbirlerine karşı hem de çocuklarına karşı karşısındakini düşünen bir üslup kullanmalıdır.

  • Birbirinize destek olun, sorumlulukları paylaşın.

Ev içinde ve eş dışında yerine getirilmesi gereken sorumlulukları bir kişiye yüklemek, bir işi sürekli bir kişiden yapmasını beklemek zamanda işleri yürüten, sorumlulukları üstlenen kişi tarafından can sıkıcı olmaya başlar. Bu da sorumlulukları üstlenen kişide zamanla isyan etmeye, hayıflanmaya ve karşısındakine karşı yanlış bir dil kullanmaya neden olacağından sorumlulukları paylaşmak, zaman zaman görev dağılımlarını değiştirmek yeni bir atmosfer oluşmasını sağlayacaktır.

Bilgilendirme

Bu web sitesindeki testler sadece eğlence amaçlı hazırlanmıştır. Hazırlanan testlerin herhangi bir şekilde geçerliliği yoktur.

© 2024. Quiz Of Mine. Tüm Hakları Saklıdır.